Šta je Zumba? - Zumba by NiNa

Go to content

Main menu

Šta je Zumba?

Želite li se oblikovati i uplesati se fit i vitki ???

Upravo to pretstavlja Zumba® - program. Novi način vježbanja i fitnes-a, koji je poput uragana u kratkom vremenu osvojio skoro cijeli svijet. Ovaj nevjerovatni, plesom inspirisani,  fitness program, koji sagorijeva veliku količinu  kalorija i djeluje na sve mišićne skupine, oblikujući tako vitko tjelo, se ne čini nimalo napornim zbog zabave koja vlada na svakom času. Zbog toga svaki čas pretstavlja žurku – Dich the worout, join the Party!

Šta je Zumba® Fitness?

ZUMBA® FITNESS program koji je nastao 90-tih godina, zahvaljujući kolumbijancu Alberto „BETO“ Perez, koji je inače bio fitnes trener mnogih poznatih i slavnih ličnosti, te koreograf za mnoge internacionalne  super zvijezde u POP muzičkoj branši. Inspiraciju je pronašao u tradicionalnoj muzici i plesovima svoje zemlje kao što su Cumbia, Salsa, Samba i Merengue, kombinirajući vatrene latinoameričke ritmove koji su se njemu  najviše svidjeli, sa vrućim plesnim pokretima koji su njegovi kupci obožavali.

Od kako je Zumba uvedena kao brend 2001. godine, kao uragan je osvojila cijeli svijet, te trenutno rasprostranjena u 142 zemlje sa preko 12 miliona zadovoljnih polaznika. Zašto da i vi ne probate ovaj ludi hit???

Kako je nastala Zumba® ?

Nekad veličanstvene ideje nastanu slučajno, pa tako i Zumba® fitness. Jednoga dana Beto je krenuo na svoj fitnes trening, koji je vodio, i primjetio da je zaboravio svoju potrebnu muziku za trening. Jedini spas mu je bio da iz  auta uzme svoje CD-ove koji su slučajno bili mješavina internacionalnih i tradicionalnih ritmova. Nekako je improvizovao cijeli trening, dvorana je bila naelektrisana, polaznici nisu mogli prestati sa smjehom i bili oduševljeni treningom.  Tako je nastao prvi Zumba® Fitness Party.

Back to content | Back to main menu